XXI. Tőkési kupa istentisztelettel a lovasokért

2014.08.03

2014. augusztus 3-án a dunatőkési Czajlik ranchon a Tőkési kupa huszonegyedik évfolyma került megrendezésre. 

A szépen kidíszített Szent István kápolna előttt a lovasok és hívők az erdélyi tiszteletesek és Mons. Szakál János esperes prédikációjában hallgatták a lovassport hagyományőrző, összetartó ée lélekemelő szerepének dicsőítését. 

Az istentiszteletet követően a díjugratás gyermek kategóriával indult, ahol 100cm-en fiatal lovak vagy ifjú lovasok bizonyíthattak. Ebben a versenyszámban Monika Komosná  a Czajlik rancs lovasaként Zidane lovával diadalmaskodott. Az Abanderáda-díját 110 cm-es  akadályokkal Juhos Fülöp nyerte meg, aki  Starlett nevű lovával a sikerét a Tőkési kupa 120 cm-es akadályain is megismételte, öregbítve ezzel a Czajlik rancs lovasklub éves eredményeit. A Puissance versenyszám, mely hatalmas fal leküzdését tűzte ki feladatként a lovaspárosok elé, Michal Žák trebostovói lovas és Simplex nevű lova számára hozta meg a győzelmet.

A nézők az egyes versenyszámok közti szünetekben különböző látványos műsorokban gyönyörködhettek. Múcska Gergő a wetern szakág legerdményesebb junior lovasaként két ló közreműködédében mutatta be igényes cauntry előadását lóidomító és kaszkadőr elemekkel. Az utolsó versenyszám után nem maradhatott el az idén sem a Czajlik ranch lovaskub díjlovas–quadrille előadása, melyben nyolc lovas munkájának csodálatos összhangját rock-and-roll koreográfiában élvezhette a közönség. 

Ahogy azt az ide látogatók már megszokhatták, a Tőkési kupa minden éven igényes koncerttel zárul. Így idén Király Viktor élőzenekaros előadása koronázta meg a nívós sportrendezvényt. A verseny látogatottsága, az idén is 2500 nézővel bizonyította, hogy a rendezvény szervezői jó munkát végeztek, hagyományt teremtve ezzel a csallóközi régiónak, maradandó sportolói és kulturális élményt nyújtva az ide látogatónak.

girls in RED