A nemzeti természetvédelmi területként nyilvántartott Tőkésiág a Dél-Szlovákiában, a Duna menti síkságon elterülő mezőgazdasági vidék szívében terül el. Területe 306 ha. Teljes hossza kb. 25 km. Ebből vízfolyás kb. 18 km, amelynek nincs forrása - a meder alján feltörő talajvízből táplálkozik. A múltban a Tőkésiágat gyakran látogatták a halászok és vízisportolók. 1993-tól a Szlovák Környezetvédelmi Minisztérium által nemzeti természetvédelmi területté lett nyilvánítva.
                                                                                        
   
Régió térkép

   

LOVASÍJÁSZKODÁS:

Lovasíjásztábor:
Rendkívül népszerű a fiatalok körében a lovasíjász tábor. A birtokon töltött egy hét alatt a tábor lakói visszacsöppennek a múltba, megtapasztalhatják, vajon milyen is lehetett egy honfoglaló közösségben élni. Megtanulják az íjászat, a lovaglás vagy éppen a kelevéz hajításának fortélyait. Megpróbálják a kocsihajtást, közben megismerkednek a környék szépségeivel, többek között a Tőkési Dunaág parján álló vizimalommal.

Lovasoktatás:
A kitűnően előkészített lovakon a kezdők és a haladók is megvalósíthatják elképzeléseiket. A kezdő lovasok körkarámban, illetve homokos lovardában tanulják szakképzett oktatók segítségével a lovaglás alapjait. A haladó lovasokat vadregényes lovastúrákra a csallóközi ingoványokba, erdők és mezők ismeretlen tartományaiba kalauzolják el kísérőik.

A lovasíjászatot 4 km-re próbálhatják ki a Czajlik Ranchtól.

Elérhetőség: Bíró Gábor, Veľké Dvorníky, tel.: 0905 700746, www.lovasijasz.sk

 
     
 

Copyright (c) Czajlik Ranch, May 2012. All rights reserved. Webdesign: gART