A nemzeti természetvédelmi területként nyilvántartott Tőkésiág a Dél-Szlovákiában, a Duna menti síkságon elterülő mezőgazdasági vidék szívében terül el. Területe 306 ha. Teljes hossza kb. 25 km. Ebből vízfolyás kb. 18 km, amelynek nincs forrása - a meder alján feltörő talajvízből táplálkozik. A múltban a Tőkésiágat gyakran látogatták a halászok és vízisportolók. 1993-tól a Szlovák Környezetvédelmi Minisztérium által nemzeti természetvédelmi területté lett nyilvánítva.
                                                                                        
   
Régió térkép

   

BICIKLITÚRA:

Az 1984-ben természetvédelmi övezetté nyilvánított Tőkési-ág mesés tájának megtekintése kerékpár kölcsönzésével is biztosított. Régiónk csodálatos növény- és állatvilága bérelhető csónakjainkból is megcsodálható.

Duna menti kerékpárút

A Duna menti kerékpárút (németül Donauradweg) népszerű kerékpárút, amely Szlovákia területén a bergi határátkelőnél kezdődik, és Párkánynál végződik. A kerékpárúr 168 km hosszú és a Duna-töltés mentén húzódik. A pozsonyi Kikötő-hidat elhagyva jobb- és baloldali ágra szakad, amelyek Bősnél egyesülnek újra. Az útvonal nagy részét jó minőségű aszfaltburkolat fedi, ezért görkorcsolyázóknak is ajánljuk.

 
     
 

Copyright (c) Czajlik Ranch, May 2012. All rights reserved. Webdesign: gART